NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

informacija o regionalnom ustroju MUP-a

31.05.2015

U Ministarstvu unutarnjih poslova, u srijedu 14. svibnja, održan je informativni sastanak predstavnika MUP-a i sindikata državnih i policijskih službenika vezano uz preustroj MUP-a. Ispred MUP-a sastanku je prisustvovala pomoćnica ministra za pravne poslove i ljudske potencijale Sanja Čanković sa suradnicima, pomoćnik ministra Vladimir Nemec te predstavnici Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a i Sindikata državnih i lokalnih službenika

Pomoćnica ministra Sanja Čanković podsjetila je kako se na preustroju MUP-a radi duže vrijeme te da je umjesto 20 Policijskih uprava planira ustrojavanje pet regionalnih policijskih uprava. U procesu preustroja organizacije ne bi trebalo biti viškova koji bi se rješavali raspolaganjem. Nastali viškovi će se isključivo rješavati putem prerasporeda unutar sustava (nitko ne smije ostati bez posla).

Slijedeća faza je osnivanje pod povjerenstva u koje bi trebali biti uključeni i sindikati, a isti bi radili na izradi provedbenih propisa.

Ispred sindikata smo upozorili da procesi koji se planiraju trebaju biti dugoročne mjere koje bi postizale učinak uz minimalne ili gotovo nikakve štete, kako za građane tako za zaposlene.