NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Pomoć poplavljenim područjima uputa i apel

31.05.2015

Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a pridružuje se apelu za pomoć Crvenog križa za poplavljena područja u Republici Hrvatskoj. Zainteresirane upućujemo da na stranici Crvenog križa mogu pronaći informacije vezane za prikupljanje same pomoći, ali i načine na koji će pomoć najlakše i najbrže stići do onih kojima je potrebna.

 

Pozivamo stoga sve članove sindikata, ali i sve zaposlenike MUP-a koji imaju mogućnosti i osjećaju potrebu da pomognu svima kojima je ovog trenutka najteže i pogođeni su poplavama. Pri tome ne zaboravite da i možda sitnica za Vas u konačnici znači puno onima koji su sve izgubili.

 

NSD MUP-a iznio je i prijedlog Ministru unutarnjih poslova da se policijskim službenicima, te svim državnim službenicima i namještenicima MUP-a koji to žele omogući dobrovoljan odlazak na poplavljena područja. Ne sumnjamo da bi se veliki broj ljudi, dobrovoljaca, ako im se osigura prijevoz, bez razmišljanja uputio na ugrožena područja i svojim radom i angažmanom pomogao u otklanjanju posljedica poplava. Govorimo isključivo o dobrovoljnom radu bez da bi netko pri tome bilo što potraživao.

 

Mišljenja smo da je zapravo sve najbolje napraviti putem Crvenog križa, obzirom da su ovog trenutka najpristupačniji na cijelom području Republike Hrvatske te prenosimo uputu o načinu prikupljanja pomoći koju su objavili na svojoj stranici:

 

Donacije se mogu uputiti:

uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08* (primjer internet uplate i opće uplatnice)

pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)**

on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

* Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X 
 

** Telefonski operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058

 

U svezi donacija hrane (isključivo trajnih namirnica) i vode, mole se građani kontinentalne Hrvatske da svoje donacije donesu u svoja općinska ili gradska društva Hrvatskog Crvenog križa. Adresar društava Crvenog križa dostupan je na web stranicama Crvenog križa.

U Zagrebu, donacije hrane i vode donesite u Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 16 u vremenu od 8 do 20 sati.

Građani Primorja, Dalmacije i otoka mole se da ne sakupljaju hranu i vodu već da, ukoliko mogu i žele pomoći, učine to pozivom na donacijski telefon ili uplatama na broj računa.

Ukoliko građani Primorja, Dalmacije i otoka žele sakupljati hranu i robu za ljude s poplavljenih područja, Hrvatski Crveni križ će organizirati prijevoz (op. Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa). 

Građani koji ne mogu stupiti u kontakt s članovima obitelji i prijateljima na poplavljenim područjima, mogu kontaktirati Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj telefona: 01/4655-814 i/ili 01/4655-813.

Hrvatski Crveni križ zahvaljuje na svim donacijama, a sredstvima javnog priopćavanja zahvaljuju na medijskoj potpori.

Obavijest o Apelu za pomoć poplavljenim područjima u BiH i Srbiji možete vidjeti izravno na linku Hrvatskog Crvenog križa.

Prilog:

Raspis

Dopis ministru