NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Naknada plaće tijekom privremene nesposobnosti za rad zbog komplikacija u trudnoći.-

21.12.2023

NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA

MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

BROJ: 511-R/075-2023.

ZAGREB, 21. prosinca 2023.  

 

 

- ČLANOVIMA SINDIKATA -

- SINDIKALNIM POVJERENICIMA-

                 - SVIMA-

 

Naknada plaće tijekom privremene nesposobnosti za rad radi komplikacija u trudnoći

 

 

 

                     Poštovane kolegice,

 

                     zbog eventualnih nejasnoća, obavještavamo Vas da naknada plaće tijekom privremene nesposobnosti za rad zbog komplikacija u trudnoći iznosi 100% od osnovice za naknadu, s time da najviši mjesečni iznos tako utvrđene naknade plaće koja se isplaćuje na teret sredstava HZZO-a, ne može iznositi više od proračunske osnovice uvećane za 28%, odnosno 565 EUR/4.257,28 kuna, za puno radno vrijeme.

 

                     Za ostvarivanje navedenog prava potrebno je u regionalni ured odnosno područnu službu HZZO-a prema mjestu prebivališta odnosno boravišta dostaviti tiskanicu Izvješće o privremenoj nesposobnosti/spriječenosti za rad (koju izdaje izabrani doktor zdravstvene zaštite žena), potvrdu o plaći (koju ispunjava poslodavac) te presliku kartice tekućeg računa na kojeg će se isplaćivati naknada plaće. Izvješća o privremenoj nesposobnosti/spriječenosti za rad se pritom svaki mjesec dok traje privremena nesposobnost dostavljaju u HZZO. 

 

                        Detaljnije o spomenutom pravu i načinu ostvarivanja možete vidjeti na web stranicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje slijedeći poveznicu:

 

https://hzzo.hr/pitanja-i-odgovori/12

 

 

S poštovanjem,

 

 

PREDSJEDNIK NSD MUP - a

        Zdravko Lončar