NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

7. REDOVNA SKUPŠTINA NSD MUP-a

27.11.2023

NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA

MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

BROJ: 511-R/068-2023.

ZAGREB,  27. studenoga 2023. 

 

ČLANOVIMA NSD MUP-a

POVJERENICIMA NSD MUP-a

-SVIMA-                

 

       Poštovani,

 

       dana 25. studenoga 2023. godine Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a je u Vodicama,  sukladno svom Statutu, održao 7. redovnu Skupštinu sindikata.

       Na Skupštini su uz zastupnike bili prisutni i brojni gosti. Uz  gradonačelnika grada Vodica gospodina Ante Cukrova, TZ Županije šibensko – kninske i predstavnike prijateljskih sindikata iz susjednih zemalja, s posebnim zadovoljstvom ističemo kako se našem pozivu odazvao i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata gospodin Krešimir Sever.

       U izrazito nadahnutom govoru, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata jasno je ukazao na sve probleme s kojima se danas susreću kako zaposlenici državnih i javnih službi tako i zaposlenici u gospodarstvu tj. svi radnici., ali i na sve probleme s kojima se suočavaju sindikati u svom djelovanju. Dio govora je bio posvećen i  problemu nedostatka radne snage u Republici Hrvatskoj te izazovima koje će sa sobom donijeti sve intenzivnija robotizacija poslovnih procesa i razvoj umjetne inteligencije.

       Nakon pozdravnih govora, rad 7. redovne Skupštine je nastavljen prema planiranom dnevnom redu. Uz izvješće Nadzornog odbora, zastupnicima je u pisanom obliku dostavljeno i izvješće o radu sindikata za posljednje 4 godine. Na velik dio učinjenog u spomenutom razdoblju, u svom je govoru podsjetio i predsjednik NSD MUP-a, iskoristivši pri tome prigodu zastupnike Skupštine informirati detaljnije i o aktualnim događanjima vezanim za Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama koji je u postupku donošenja te kolektivnim pregovorima sindikata državnih službi i Vlade RH.

       Nakon zahvale  dotadašnjim članovima Nadzornog odbora i Statutarne komisije provedeni su izbori novih kandidata za spomenuta tijela, a ubrzo nakon toga prisutni zastupnici su glasovali i za izbor predsjednika sindikata. Kako je temeljem kandidature Središnji odbor NSD MUP-a, na svom zadnjem sastanku, za predsjednika predložio samo jednog kandidata, sukladno Poslovniku o radu Skupštine provedeno je javno glasovanje.

       Za predsjednika NSD MUP-a jednoglasno je, u narednom četverogodišnjem mandatu, ponovno izabran gospodin Zdravko Lončar, koji je u svom završnom govoru zahvalio na ukazanom povjerenju, svjestan odgovornosti koju to sa sobom nosi.

 

        S poštovanjem,