NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Način isplate dodatka po Memorandumu o razumijevanju

05.07.2023

NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA

MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

BROJ: 511-R/042-2023.

ZAGREB,  5. srpnja 2023. godine

 

 

 

 

- ČLANOVIMA SINDIKATA -

         - SINDIKALNIM POVJERENICIMA-

 - SVIMA-

 

 

 

 

Predmet: Način isplate dodatka po Memorandumu o razumijevanju,

               obavijest.-

 

     Poštovane kolegice i kolege,

 

     zbog učestalih pitanja članova oko načina isplate dodatka sukladno Memorandumu o razumijevanju, za one koji su bili odsutni zbog korištenja godišnjeg odmora, bolovanja i sl. te nejasnoća oko istog, obavještavamo Vas da je Ministarstvo pravosuđa i uprave donijelo i na svojoj stranici objavilo detaljnije objašnjenje u rubrici „Odgovori, pojašnjenja i primjeri obračuna“, a u svezi primjene potpisanog Memoranduma i Odluke Vlade RH. 

 

       Prema prethodnim informacijama, a koje smo objavili 3. srpnja pod naslovom „Informativni izračun povećanja plaća sukladno Memorandumu o razumijevanju“, je većina računovodstava u državnim službama izdala uputu o isplati dodatka na plaću za one koji su radili u punom radnom vremenu u iznosu koji je ugovoren Memorandumom, dok se za one koji su odsutni npr. bili na godišnjem odmoru, gledao prosjek zadnja tri mjeseca te da li je povoljnija isplata s prosjekom ili bez njega uvećana za dodatak.

 

       Slijedom navedenog, upućujemo Vas na poveznicu Ministarstva pravosuđa i uprave, tijela koje je relevantno za primjenu navedenog:

 

https://mpu.gov.hr/odgovori-pojasnjenja-i-primjeri-obracuna/27164

 

 

 

     S poštovanjem,

 

 

 

  

 PREDSJEDNIK

 

 Zdravko Lončar