NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Radni posjet Makedonskom policijskom sindikatu

24.04.2019

Na poziv Makedonskog policijskog sindikata,  predstavnici NSD MUP-a, predvođeni predsjednikom gospodinom Zdravkom Lončarom, u vremenu od 11. do 13.04. ove godine sudjelovali su na Stručnom skupu pod  nazivom „ Jačanje kaznene, sudske i prekršajne zaštite službenika s posebnim naglaskom na kaznena djela i prekršaje počinjene nad policijskim službenicima“

Stručni skup je organiziran u suradnji s udrugom civilnog društva „ Friedrich Ebert Stiftung“, a među ostalima skupu je prisustvovao ministar unutarnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije, profesori sa Pravnog fakulteta, predavači sa policijske akademije, odvjetnici, predstavnik Helsinškog odbora, predstavnik udruge za ljudska prava, predstavnici policijskih Sindikata susjednih država i dr.

Kako je tema vrlo aktualna i traži sveobuhvatno rješenje uz izmjenu iskustava i potrebu za izmjenama zakonodavnog okvira, nametnuo se zaključak o intenziviranju traženja rješenja u domicilnom zakonodavstvu kao i  daljnjoj međusobnoj suradnji Sindikata.