NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Žalbe na uskratu prava na dodatke 4, 8 i 10 % iz Kolektivnog ugovora

30.05.2015

Poštovani članovi,

 

Nažalost ,Vlada RH je na zadnjoj sjednici u 2014. godini donijela Uredbu o izmjeni Zakona o uskrati prava na uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina staža.

Tom izmjenom produljen je rok za uskratu prava na uvećanje plaće do 31. ožujka 2015. godine, a upravo ovih dana stižu rješenja. Unatoč činjenici da nisu stigla rješenja Odbora za državnu službu po izjavljenim žalbama pisanim u travnju i svibnju 2014. godine, i na ovo rješenje, onaj tko želi može pisati žalbu. Primjerak žalbe možete preuzeti na našoj stranici.

Ovo pitanje produljenja roka uskrate i općenito članak Kolektivnog ugovora koji regulira ovo pravo biti će zasigurno predmet rasprave na sastanku koji će se održati u petak, 23. siječnja 2014. godine u Ministarstvu rada. O ishodu sastanka ćemo vas izvijestiti, ali već je dulje vrijeme poznato da Vlada traži da se članak briše iz Kolektivnog ugovora. S druge strane sindikati ustraju na njegovoj primjeni te će, ukoliko Vlada bude ustrajala na brisanju ili posljedično raskidu Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike NSD MUP-a zatražiti mišljenje svih članova sindikata.

 

 

Primjer žalbe - namještenici

Primjer žalbe - službenici

Primjer žalbe - službenici zatvora u Zadru

Primjer žalbe - službenici DUZS

 


S poštovanjem,

 

Predsjednik NSD MUP-a

Zdravko Lončar