NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

OTPREMNINE POLICIJSKIH SLUŽBENIKA - obavijest

31.08.2018

Broj: 511-R/039-2018.

ZAGREB, 30. kolovoza  2018. godine

 

 

 

                                                                  - ČLANOVIMA SINDIKATA -

                                                           - SINDIKALNIM POVJERENICIMA –

                                                                                   -SVIMA-

 

 

 

Poštovani,

 

proteklih dana smo, putem naše internetske stranice zaprimili nekoliko upita vezanih za moguću izmjenu ili dopunu  članka 21. Zakona o policiji koji regulira pravo na otpremninu. Neki članovi su u zaprimljenim upitima čak išli tako daleko da kao datum primjene novog načina isplate otpremnina spominju 01. 01. 2019. godine.

 

Ono što vam kao sindikat možemo odgovorno reći je to da tijekom proteklih 8 mjeseci, koliko je na snazi odredba o isplati otpremnina u uvećanom iznosu, nitko od predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, nije nikada spomenuo kao mogućnost izmjenu ili ukidanje ovog prava. Iako je Ministarstvo unutarnjih poslova  izradilo Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji, u tom prijedlogu, a bilo je i više verzija, nikada nije u bilo kojem obliku uvršten prijedlog izmjene članka koji regulira otpremninu.

 

Da li će u budućnosti takvih prijedloga biti,  ne možemo sa sigurnošću reći da neće, ali kao sindikat držimo da je mala vjerovatnost da bi netko nakon što je primjena odredbe o većim otpremninama godinama odgađana, nakon samo kratke primjene imao hrabrosti  tu nešto promijeniti.

 

Koristimo prigodu  zamoliti sve članove našeg sindikata i sve one koji prate našu internet stranicu, da prilikom slanja upita obvezno popune polje e-mail adrese te ime i prezime kako bismo mogli na upit u što kraćem roku odgovoriti.

 

 

S poštovanjem,

 

 

                                                                                                         PREDSJEDNIK

 

                                                                                                     Zdravko Lončar