NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

PISMO MINISTRU POVODOM KAŠNJENJA PLAĆE

06.12.2017

Poštovani gospodine Ministre

 

tijekom radnog sastanka, koji je održan danas, 06.12.2017. godine (srijeda)  upoznati smo s činjenicom da plaća neće biti isplaćena 7.12.2017. godine zbog problema s COP-om (Operativni program za centralni obračun plaća).                                                                 

 

Dužnost mi je upoznati Vas s činjenicom da je implementacija COP-a počela tijekom 2014. godine i od tog trenutka do danas sustav plaća se vodi na dva sustava, starom i novom, što znači da novi sustav još uvijek nije stabilan.

 

U čitavom tom periodu kolegice koje obračunavaju plaće rade u posebnom režimu rada, uključujući konstantan prekovremeni rad, rad subotom i rad nedjeljom. Ovakav način rada doveo je do toga da su službenice preumorne i dovedene su u situaciju da, opslužujući oba sustava, teško uspjevaju učiniti sve što se od njih očekuje. Držimo da je takvo stanje neodrživo.

 

Svima nam je jasno da zbog tehničkih problema može doći do toga da se plaća ne isplati na vrijeme, ali svima nam je čudno da tako dugi vremenski period radimo na dva sustava i da se novi sustav nije usavršio i ustabilio da se na njega pređe u potpunosti.

 

Očekujemo stoga od Vas, poštovani gospodine ministre, da utvrdite zašto ovaj proces traje tako dugo i da donesete odluku (ukoliko ne možete utjecati na brzinu i kvalitetu razvoja projekta COP-a) o povratku obrade i obračuna plaća samo na starom sustavu.

 

Dakako, prenosimo Vam i nezadovoljstvo zbog kašnjenjenja plaće te molimo da poduzmete sve da  plaća bude isplaćena u petak, čime bi se  izbjegle eventualne štete zaposlenima.

 

 

S poštovanjem,  

 

                                                                                      Predsjednik NSD MUP-a

 

                                                                                              Zdravko Lončar