NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

SREDIŠNJI SINDIKALNI SKUP U SLAVONSKOM BRODU

03.05.2017

Prvomajska poruka sindikata: 'Hrvatska treba veće plaće i radna mjesta'



Središnji sindikalni skup, na kome su sudjelovali i predstavnici NSD MUP-a,  održan je na Međunarodni praznik rada u Slavonskom Brodu, pod geslom "Vrijeme je za NAŠ oporavak! – Hrvatska treba veće plaće i kvalitetna radna mjesta", Sa skupa je  Vladi upućen zahtjev za veće plaće za hrvatske radnike, povećanje minimalne plaće i bolji uvjeti za rad te pravo na dostojanstven život. 

 

Obraćajući se prosvjednicima kojih se u Tvrđavi okupilo nekoliko tisuća, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever rekao je kako je Slavonski Brod nekada bio simbol hrvatskog gospodarstva i industrije, a danas je to grad čiji građani nemaju pravo ne samo na radna mjesta, nego ni na čisti zrak.

 

"U ovom gradu ljudi nemaju pravo ni na kolektivne ugovore, niti na čisti zrak, niti na budućnost, niti na radna mjesta. Šaljemo poruku da nam je dosta, da imamo pravo na drukčije. Gospodarske i socijalne politike koje su se vodile u Europi, pa i u Hrvatskoj, tijekom krize osiromašile su gospodarstvo pa i građane", ustvrdio je čelnik NHS-a rekavši kako hrvatski radnici danas s pravom traže povećanje minimalne plaće te svih plaća u privatnom i javnom sektoru. Svoj nadahnuti govor gospodin Sever je zaključio mišlju da je jedino povećanje plaća jamstvo  za otvaranje novih radnih mjesta i stabilnost mirovinskog i zdravstvenog sustava.

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik NSD MUP-a 

 

Zdravko Lončar